Rodopi Delivery | Online | Ροδόπη | Κομοτηνή | Θράκη | - Γρήγορες Συνταγές
 

Γρήγορες Συνταγές

 

Μερικές γρήγορες συνταγές για όλους!!!

ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

Υλικά:

  • 1/4 μπέικον κομμένο σε χοντρούς κύβους
  • 1/2 ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 ποτηράκι μολτ ουίσκι
  • 1 ποτηράκι χυμό λεμονιού
  • λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι μαύρο χοντροκομμένο


Εκτέλεση:

  • Βάζουμε και τσιγαρίζουμε στο λάδι το μπέικον και το ψαρονέφρι
  • Αφού τα αλατοπιπερώσουμε καλά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού μέχρι να μαυρίσει και να πικρίσει λίγο
  • Το ξανασβήνουμε με το ουίσκι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε και λίγο νεράκι να φτιάξει την σάλτσα του

Ιδανικό για συνοδεία από πατάτες ψητές στον φούρνο τους, με την φλούδα, όπου μετά τις κόβουμε σε ροδέλες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)1 τηγάνι
4 αυγά
1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας)
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελάχιστο γάλα ή νερό

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
Λίγη φέτα
Λίγη πράσινη πιπεριά
Ζαμπόν ή μπέικον ή λουκάνικα
Πατάτες τηγανητές
Ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε και να ταιριάξετε (μην ξεχνάτε ότι η μαγειρική θέλει φαντασία)
ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Παίρνουμε το τηγάνι και το βάζουμε πάνω σε αναμμένο μάτι με δυνατή θερμοκρασία. Προσθέτουμε ανάλογο ελαιόλαδο, έτσι ώστε να μπορούμε να τηγανίσουμε. Μόλις αρχίσει το λάδι να ζεσταίνεται ρίχνουμε την ντομάτα, που την έχουμε περάσει από μπλέντερ ή χοντρό τρίφτη, μαζί με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα καβουρδίζουμε. Συγχρόνως σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε ελάχιστο γάλα ή νερό (1 κουτ. γλυκού περίπου).
  • Από δω και πέρα τα πράγματα σκουραίνουν για τον ανεκπαίδευτο μιας και όλο αυτό το μίγμα πρέπει να το χτυπήσουμε, συνήθως με ένα ή δύο πιρούνια, έτσι ώστε να φουσκώσει. Αν δεν μπορείτε σας προτείνω τη λύση ενός μίξερ. Συγχρόνως το λάδι έχει κάψει, οπότε ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και φροντίζουμε να ψηθούν καλά ανακατεύοντας με ένα πιρούνι ή ξύλινη κουτάλα. Εδώ δεν μας ενδιαφέρει ο κλασσικός τρόπος διπλώματος της ομελέτας μιας και όλα γίνονται ένας νόστιμος αχταρμάς. Μόλις ψηθεί-τηγανιστεί καλά τη σερβίρουμε και την απολαμβάνουμε... :-)
  • ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με τα παραπάνω. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι στο καβούρδισμα ρίχνουμε τα υλικά της αρεσκείας μας (αν είναι λουκάνικα ή πατάτες φροντίζουμε να τα έχουμε τηγανίσει πρώτα) μαζί με την ντομάτα και μετά ακολουθούν τα αυγά.

ΣΝΙΤΣΕΛ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά:
  • 4 σνίτσελ χοιρινά μετρίου μεγέθους
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • μουστάρδα
  • φρυγανιά
  • τυρί τριμμένο
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. προσθέτουμε λίγη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, τριμμένο τυρί(προαιρετικά).

Βάζουμε σε ένα μπολ τα σνίτσελ και περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα. εάν μπορούμε, τα αφήνουμε για μισή ώρα, προκειμένου να ρουφήξουνε.

Ύστερα βουτάμε τα σνίτσελ στη φρυγανιά.

Απλώνουμε αλουμινόχαρτο στη σχάρα του φούρνου. τοποθετούμε τα σνίτσελ στο αλουμινόχαρτο, με ελάχιστο ελαιόλαδο, προκειμένου να μην κολλήσουν.

Η σχάρα στη μέση του φούρνου, και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200. (εξαρτάται από το φούρνο).

Προαιρετικά: Αφού τελειώσουμε με το ψήσιμο, ετοιμάζουμε ένα μείγμα με τυρί, μαγιονέζα, μουστάρδα, ή ό,τι απέμεινε από το αρχικό μείγμα, και τοποθετούμε στο γκριλ για 5 λεπτά.

Τα σνίτσελ στο φούρνο γίνονται πολύ πιο ελαφριά από ότι στο τηγάνι, και η μουστάρδα προσθέτει γεύση στο κουρκούτι.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΠΙΤΣΑ

Υλικά:
  • ζύμη έτοιμη
  • ντομάτες
  • ζαμπόν
  • σαλάμι αέρος
  • τυρι γκούντα
  • κασέρι
  • πιπεριές
  • μανιτάρια
  • σάλτσα ντομάτας

Σε αυτά τα υλικά μπορείτε να βάλετε κι άλλα που προτιμάτε ή και να απορρίψετε μερικά (εκτός την σάλτσα ντομάτας).

Εκτέλεση:

Στην έτοιμη ζύμη προσθέστε τα υλικά που θέλετε και την βάζετε στον φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για 30 με 45 λεπτά! Εύκολη όταν έχετε απροειδοποίητους επισκέπτες και όταν θέλετε να φάτε κάτι το βράδυ.

ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΤΑ

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι μπόλικο νερό να βράσει (πρέπει να σκεπάζει τα αυγά).
Οταν βράσει το νερό, ρίχνετε τα αυγά (προσεχτικά να μη σπάσουν).
  • Για σφιχτά αυγά, τα αφήνετε 15 λεπτά.
  • Για μελάτα αυγά, τα αφήνετε 5 λεπτά.
  • για ασθενείς, 3 λεπτά.

Αμέσως μετά τα βάζετε σε κρύο νερό για να μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε εύκολα.
Σημείωση: Οι χρόνοι μετριούνται από την ώρα που θα ρίξετε μέσα τα αυγά, δε μετράμε και το χρόνο βρασμού του νερού.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Υλικά:
  • 1, κιλά πατάτες σε ροδέλες
  • 100 γρ παρμεζάνα, 100 γρ κασέρι, 100 γρ ροκφόρ
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ μπέικον
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 4 χρωματιστές πιπεριές
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε σε πυρέξ λαδωμένο μία στρώση πατάτες. Απλώνουμε επάνω στις πατάτες φέτες μπέικον. Ρίχνουμε εναλλάξ τα τυριά τριμμένα. Επαναλαμβάνουμε τα ίδια ξεκινώντας με τις πατάτες. Τελειώνουμε πάλι με πατάτες πάνω στις οποίες ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνου έως ότου ροδοκοκκινίσει το φαγητό.

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΤΟ

Υλικά:
  • Λουκάνικα
  • Ντομάτες
  • Αυγά

Εκτέλεση:

Βάζουμε τεμάχια λουκάνικα σε ένα ταψάκι στο φούρνο. Όταν ροδίσουν τα γυρίζουμε με ένα πηρούνι από την άλλη επιφάνεια και όταν ροδίσουν ελαφρώς κι από εκει προσθέτουμε 2 ντομάτες ψιλοκομμένες, λίγο λάδι και τα βάζουμε να ψηθούν όλα μαζί για λίγο.

Μετά ανακατεύουμε τη σάλτσα και τα λουκάνικα κι όταν ψηθεί και η σάλτσα, χτυπάμε 4 αυγά και τα προσθέτουμε στην επιφάνεια. Όταν κοντεύουν να σφίξουν τα αυγά ανακατεύουμε με 2-3 περιστροφικές κινήσεις με το πηρούνι (για να μη λιώσουν) κι όταν σφίξουν τελείως είναι έτοιμο.

Συνοδεύεται με κόκκινο κρασί.